Vind uw stofzuigerzak in twee eenvoudige stappen!
Top  >  Stofzuigen  >  Stofzuigerzakken
MicroPor® Plus stofzuigerzakken

MicroPor® Plus stofzuigerzakken

Tegen allergeen fijnstof, voor het milieu

Onze zakken houden allergeen fijnstof in de vorm van pollen, schimmelsporen, mijtuitwerpselen en bacteriën veilig vast. Ze bestaan tot 65% uit gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen, en beschermen dus ook het milieu.

Ter bescherming van het milieu

Swirl® stofzuigerzakken met het Pro Nature label* zijn gemaakt van 40% gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Zo draagt Swirl bij aan de bescherming van het milieu en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen.

Maximaal waarneembare hygiëne

De Swirl® MicroPor® Plus anti-allergenenfilter houdt niet alleen normaal huisstof veilig in de zak, maar ook allergeen fijnstof zoals pollen, schimmelsporen, mijtuitwerpselen en bacteriën. Een hele opluchting voor mensen met een allergie.

Dirtlock om de zak gemakkelijk en schoon weg te gooien 

Vooral wanneer de stofzuigerzak wordt geledigd, kan fijnstof in de lucht terechtkomen en uw gezondheid schaden. De Dirtlock® sluiting doet wat ze belooft: wanneer u de stofzuigerzak weggooit, wordt het stof dankzij een slim sluitingsmechanisme veilig in de zak gehouden.

Made in Germany

Swirl® MicroPor® Plus stofzuigerzakken zijn volledig gemaakt in Duitsland.

100% gerecycled papier

De verpakking van de MicroPor® Plus stofzuigerzakken bestaat uit 100% gerecycled papier.

Swirl® MicroPor® Plus kwaliteit, gecertificeerd door TÜV  

TÜV NORD, een onafhankelijk testlaboratorium, testte en bevestigde de filtering van fijnstof, allergenen en ziektekiemen, evenals de stofopname-efficiëntie bij het gebruik van Swirl® MicroPor® Plus stofzuigerzakken. Dit geldt ook voor stofzuigers met een laag wattage overeenkomstig EU-Verordening nr. 666/2013-I.

Voor een lange gebruiksduur 

Door de manier waarop het stof in Swirl® stofzuigerzakken in MicroPor® kwaliteit wordt opgeslagen, raakt de zak niet verstopt en gaat hij langer mee. 

Perfect op maat 

Swirl® stofzuigerzakken in MicroPor® Plus kwaliteit zijn ontworpen om hun werk perfect te doen. De afgeronde hoeken zorgen ervoor dat de zak beter past en dat de ruimte in de stofzuiger optimaal wordt benut.

Onze handige winkelhulp

Op ieder pak Swirl® stofzuigerzakken vindt u een handige Shopping-Memo met het typenummer, die u kunt uitknippen en bijhouden in uw handtas of portefeuille. Zo kunt u in de winkel gemakkelijk de juiste Swirl® zak vinden.*Waarvoor staat het Pro Nature-label?

Swirl® stofzuigerzakken met Pro Nature-label bestaan tot 65% uit gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Maar wat houdt dat precies in?

Gerecycled materiaal

Het gebruikte gerecyclede materiaal is zgn. postindustrieel recyclaat of gerecycled karton, naargelang de stofzuigerzak een plastic of kartonnen bevestigingsplaatje heeft. De plastic bevestigingsplaatjes van Swirl® bestaan voor 100% uit postindustrieel recyclaat. De kartonnen bevestigingsplaatjes bestaan grotendeels uit gerecycled karton.

Het gerecyclede karton is afkomstig van oud papier en karton. Maar wat is postindustriële recycling en hoe verschilt het van post-consumer recycling?

Het verschil tussen postindustriële en post-consumer recycling

Bij postindustriële recycling wordt overtollig materiaal gerecycled dat ontstaat bij de productie van nieuwe kunststoffen. Dat is restafval van gloednieuw materiaal.

Bij post-consumer recycling wordt verpakkingsafval van (particuliere of commerciële) eindgebruikers ingezameld en verwerkt. Bij particulier afval gaat het om recyclebare verpakkingen ontdaan van restanten en PET-flessen.

Waarom wordt voor Swirl® stofzuigerzakken alleen postindustrieel recyclaat gebruikt?

Door de grote vraag is de hoeveelheid post-consumer recyclaat momenteel beperkt. Bovendien is de kwaliteit van dit recyclaat vaak nog ontoereikend voor de productie van stofzuigerzakken. Daarom gebruiken we momenteel het betere postindustriële recyclaat, dat wordt verkregen uit productieafval van andere kunststofverwerkende bedrijven.

Hernieuwbare grondstoffen

De hernieuwbare grondstof in de stofzuigerzakken is cellulose. Het wordt gebruikt voor het filtermateriaal. Cellulose wordt gewonnen uit hout en is dus een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal.