Vind uw stofzuigerzak in twee eenvoudige stappen!
Top  >  Stofzuigen  >  EU-Energielabel
EU-Energielabel

EU-Energielabel

De EU-Verordening legt sinds 01/09/2014 verplichte regels op voor de energie-efficiëntie van stofzuigers.

Geen probleem: indien u Swirl® stofzuigerzakken gebruikt, ondersteunen ze de energie-efficiëntieklasse van uw stofzuiger. Swirl® stofzuigerzakken met MicroPor® Plus anti-allergenenfilter bieden nog meer voordelen:

Maximaal waarneembare hygiëne

De Swirl® MicroPor® Plus anti-allergenenfilter houdt niet alleen normaal huisstof veilig in de zak, maar ook allergeen fijnstof zoals pollen, schimmelsporen, mijtuitwerpselen en bacteriën. Een hele opluchting voor mensen met een allergie.

Swirl® MicroPor® Plus kwaliteit, gecertificeerd door TÜV

TÜV NORD, een onafhankelijk testlaboratorium, testte en bevestigde de filtering van fijnstof, allergenen en ziektekiemen, evenals de stofopname-efficiëntie bij het gebruik van Swirl® MicroPor® Plus stofzuigerzakken. Dit geldt ook voor stofzuigers met een laag wattage overeenkomstig EU-Verordening nr. 666/2013-I.

Ter bescherming van het milieu

Swirl® stofzuigerzakken met het Pro Nature label zijn gemaakt van 40% gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Zo draagt Swirl bij aan de bescherming van het milieu en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen.

Dankzij het EU-energielabel kunt u verschillende stofzuigermodellen met elkaar vergelijken en een verstandige aankoopbeslissing nemen. Sinds 1 september 2014 is iedere stofzuiger voorzien van dit label.

Uiteraard zijn Swirl® stofzuigerzakken ook geschikt voor stofzuigers met een lager verbruik. Dat is bevestigd en gecertificeerd door TÜV NORD, een onafhankelijk testlaboratorium.

Hieronder worden alle punten op het EU-energielabel toegelicht:

1 Energie-Efficiëntieklasse 

Dit wordt berekend met behulp van een formule die bestaat uit het geschatte jaarlijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden en de stofopname van de stofzuiger bij het mondstuk. De stofzuiger krijgt dan een score op een schaal van A (beste resultaat) tot G. 

2 Ø Jaarlijks energieverbruik

Deze waarde geeft het jaarlijkse energieverbruik weer van een gemiddeld huishouden. Daarbij wordt uitgegaan van 50 stofzuigbeurten per jaar op een oppervlakte van 87 m². Het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik mag niet hoger zijn dan 62 kWh per jaar.

3 Geluidsniveau of –volume

Dit geeft het geluidsniveau of volume aan van de stofzuiger op tapijt in dB(A). 

Reinigingsprestaties op harde vloeren

Dit geeft de reinigingsprestaties van de stofzuiger aan op harde vloeren. De stofopname wordt gemeten op een gestandaardiseerde harde vloer. De reinigingsprestaties moeten minstens 90% zijn.

Reinigingsprestaties op tapijten

Dit geeft de reinigingsprestaties van de stofzuiger aan op tapijt. De stofopname wordt gemeten op een gestandaardiseerd tapijt. De reinigingsprestaties moeten minstens 70% zijn.

6 Uitstoot aan stof

Dit geeft aan hoe zuiver de uitlaatlucht van de stofzuiger is tijdens het stofzuigen.