Vind uw stofzuigerzak in twee eenvoudige stappen!

Verklaring over het gebruik van Swirl® filterproducten voor de vervaardiging van mondmaskers

Als bescherming tegen infectie met SARS-CoV-2 beveelt het Robert Koch Instituut als meest effectieve maatregelen een goede handhygiëne, het naleven van hoest- en neusregels, het bewaren van een royale afstand (minimaal 1,5 meter) en zelfisolatie in geval van ziekte aan.

Volgens de huidige stand van de kennis kan het dragen van mondkapjes op openbare plaatsen ook helpen om de verspreiding van COVID-19 in de bevolking te vertragen als de bovengenoemde maatregelen worden nageleefd. Textielbarrières kunnen besmettelijke druppels onderscheppen die worden uitgestoten door te spreken, te hoesten of te niezen en zo het risico op besmetting van een andere persoon verminderen.

Nadere informatie van het Robert Koch Instituut over het onderwerp mondmaskers: https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/NCOV2019/FAQ_Mund_Nasen_Schutz.html
(alleen in het Duits)

Swirl® filterproducten zijn ontwikkeld voor gebruik in stofzuigers. De gebruikte materialen en componenten worden daarom alleen voor dit doel geproduceerd en op elkaar afgestemd en niet voor gebruik als mondmasker.

Indien Swirl® Stofzuigerzakken, Swirl® Airfilter Universal en Swirl® Motorfilter Universal toch als masker worden gebruikt, kunnen we geen informatie geven over mogelijke gezondheidseffecten, omdat we hier geen onderzoeksresultaten over hebben.

Het gebruik van zinkpyrithion en actieve kool

De stofzuigerzakken van verschillende fabrikanten zijn verschillend ontworpen. Binnenin Swirl® MicroPor® Plus Stofzuigerzakken met AntiBac Systeem wordt het antibacteriële middel zinkpyrithion in kleine hoeveelheden gebruikt. Dit is een ingrediënt dat ook wordt gebruikt in bijvoorbeeld antiroosshampoos. In Swirl® Stofzuigerzakken met AntiBac Systeem is het stevig ingebed in een fleece-laag, zodat het onschadelijk is voor de gezondheid bij gebruik als stofzuigerzak. Het product is niet bedoeld voor andere doeleinden.

Swirl® Stofzuigerzakken MicroPor® Plus NeutralizAir® voor dierenhuishoudens zijn voorzien van een actiefkoolkussen voor geurneutralisatie. Deze werkzame stof is ook onschadelijk bij gebruik zoals bedoeld.

Schadelijke polymeren of polymeerpoeders zitten niet in onze zakken.

Melitta produceert nu miljoenen mondmaskers

In principe hebben professionele mondmaskers de voorkeur. Hiervoor heeft de Melitta Groep al delen van haar productie omgebouwd om bij te dragen aan de levering van dringend noodzakelijke mondmaskers. De maskers hebben de vorm van onze filterzakken, maar bestaan uit een drielaags vlies. De eerste miljoen maskers zullen worden gedoneerd aan zorginstellingen. Daarna worden er nog meer medische voorzieningen geleverd. We streven ook naar een succesvolle uitbreiding van onze productiecapaciteiten. Daarbij zijn we echter afhankelijk van de productie van het vlies. Om deze reden worden de gezichtsmaskers momenteel niet verkocht aan eindgebruikers.

Meer informatie vindt u hier.

Laatst bijgewerkt op 24.04.2020